Future Office Interior by Götessons and Pure Air Zone®

Exciting! In recently published banking newsletter (in Swedish) from “Swedbank och Sparbankerna” we can read about Götessons Pure Air Zone® table screen being the future of office interior. We could not agree more 🙂 This complete solution for effective noise absorption, improved indoor air quality and smart cabling solution is both fully sustainable and also great looking. This is an excellent way of improving employees wellbeing and increasing productivity. We are happy and very proud of such growing interest in our products!

swedbank

subline_swedbank

subline_manad_new

Känn ren glädje på kontoret

Framtidens kontor har bra belysning, dämpad ljudnivå och utrymmen som är funktionella för verksamheten. Efterfrågan på snygg inredning och tillbehör som både gör det tystare och renare på kontoret är stora. Därför satsar företaget Götessons i Ulricehamn att nå ut på den internationella marknaden.

Kabelrännan var en innovation som Johan Götessons pappa Ola lanserade 1992. Den, liksom datorhållaren, gjorde omedelbar succé då den löste det då mycket vanliga kontorsproblemet med härvor av sladdar som samlar damm under skrivborden. 

– Att identifiera kundernas behov och lösa problem har alltid varit Götessons styrka, säger Johan Götesson.  I dag är skärmar som skapar avskildhet mellan arbetsplatser i öppna kontorslandskap och ljudabsorbenter storsäljare.

Götessons ledning vet att byggherrar, hyresvärdar och företag efterfrågar ergonomiska, funktionella och väldesignade miljöer.

– Vi köpte företaget Akustikmiljö i Falkenberg i september 2015. Akustik är ett segment som växer och våra lösningar finns både hos företag och i offentlig miljö, säger Johan Götesson, som påpekar att allt fler företag inser att en god ljudmiljö kan vara ett konkurrensmedel i sig. Restauranggäster vill till exempel kunna prata med varandra under sitt besök och skoleleverna  når bättre resultat och lärarna får bättre arbetsmiljö om ljudmiljön i både klassrum och korridorer är bra.

Hållbart luftklimat

Mycket intressant är också segmentet med produkter som bidrar till hållbarhet och ett fräscht luftklimat på kontoret.

I många länder med stora luftföroreningar är det ohälsosamt att vistas utomhus. Att köra vespa i en storstad i Kina innebär till exempel en hälsorisk.  Med nytt globalt klimatavtal finns nu en strävan att ta itu med problemen.  Att konsumtionen måste bli mer hållbar är alla överens om och det kan även påverka marknaden för kontorsinredning.

– Att arbeta på en arbetsplats med bra inomhusklimat och renad luft är hårdvaluta, säger Johan Götesson som  nyligen besökt Kina och där finns ett stort sug både efter en skandinavisk design och hälsosamma tillbehör på kontoret. Att bidra till mer hållbara lösningar är inte bara etiskt riktigt, det kan också bli en riktigt bra affär.

– Vi tror att vår skärm med PAZ, Pure Air Zone, kan bli en riktig storsäljare. Det är en skärm med inbyggt partikelfilter som absorberar allt från pollen till dieselpartiklar, säger Johan Götesson, som är glad och stolt över familjeföretagets tillväxtresa de senaste åren. Omsättningen har flerdubblats. Den var  44 miljoner kronor 2009 och 2015 hamnar den, efter förvärvet av Akustikmiljö, på drygt 200 miljoner kronor.

Förra året invigdes också det nya egna kontoret under pompa och ståt.  Den kreativa inredningen uppmärksammades och kontoret nominerades till tävlingen Sveriges snyggaste kontor där Götessons slutade som trea.

Förra året var ett omvälvande år. Det hände mycket i företaget, samtidigt som grundaren gick bort efter en tids sjukdom.

– Det är väldigt tråkigt att min pappa inte fick vara med på detta äventyr, säger Johan som under många år var den som marknadsförde och sålde produkterna, medan fadern och grundaren brann för produktutvecklingen. 

Redan 2007 tog Johan över ägandet i företaget. Med tiden har företaget tagit in extern kompetens och fler ägare.

– Generationsskiftet har gått bra. Vi har fått in ny kompetens och kommit ut  på den internationella marknaden. Vi har en bra efterfrågan från Europa, till exempel Tyskland och Frankrike, där den skandinaviska stilen är mycket uppskattad, säger Johan Götesson. 

Lekfullhet är också något som säljer. Datorskärmskydd i olika färger med dragkedja runt om blev en riktig storsäljare till exempel.

– Det var en produkt som kom helt rätt i tiden när fler jobbar på så kallade moderna öppna och flexibla kontor. Med ett skärmskydd eller en sittpuff med inbyggd förvaring kan du få uttrycka din personlighet i det lilla, säger Johan Götesson.

– Fantasifulla produkter med funktion fortsätter att vara vårt signum, säger han.

 

Källa: Swedbank och Sparbankernas nyhetsbrev, Januari 2016.

Johan Götesson
Johan Götesson
The Hut är en lösning för att skapa ett eget rum i rummet.
The Hut är en lösning för att skapa ett eget rum i rummet.
Pure Air Zone bordsskärmar
Pure Air Zone bordsskärmar

Ren kontorsdesign. Skärmar som fångar upp ljudet kan var skillnaden mellan bra och dålig arbetsmiljö på kontor med öppet landskap. Just nu pågår snabb utveckling både inom det akustiska området och inom luftrening. Utrymmen där människor ska vara kreativa och produktiva ska inte bara se snygga ut. De ska vara hälsosamma också.
FAKTA: Götessons
Utvecklar och tillverkar produkter för kontorets, konferensens och hotellets arbetsplatser. Företaget grundades 1984 av Ola Götesson. Företaget har utsett till ett Gasellföretag av Dagens Industri flera år i rad. Omsättningen 2015 blev drygt 200 miljoner kronor. 2009 omsatte företaget 44 miljoner kronor.